Gratis cursus Politiek Actief

Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk. Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.

Maar goed nieuws! De cursus zal volgend jaar worden herhaald. Wil je ondertussen al meer weten over de lokale politiek? Meld je dan eens aan voor de bijeenkomst Gast van de raad of neem contact op met de medewerkers van de griffie.

Gratis Cursus Politiek Actief

De griffie van de gemeente Stichtse Vecht organiseert in oktober 2023 de cursus ‘Politiek Actief’. In deze gratis cursus leer je hoe de gemeentelijke politiek werkt.

Heb je belangstelling voor de lokale politiek? Wil je graag meer weten over hoe de gemeente werkt en wat de taken van de gemeenteraad zijn? Leer hoe je als inwoner de besluitvorming kunt beïnvloeden en kijk of het werk van een gemeenteraadslid iets voor je is!

Over de cursus

De cursus: ‘Politiek actief’ biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. In een serie van 4 bijeenkomsten leer je meer over de gemeente, maak je kennis met raadsleden en leer je hoe je invloed kunt uitoefenen.

Voor wie

Met deze cursus kun je verkennen of de (lokale) politiek misschien wel iets voor jou is. De cursus is ook bedoeld voor iedereen die meer over de gemeentepolitiek wil weten.

Wanneer

De cursus bestaat uit twee online en twee bijeenkomsten op locatie. De bijeenkomst van 19 december is een bezoek aan de raadsvergadering.

De cursusdata zijn:

  • woensdag 11 oktober (19:30 – 21:30 uur) - digitaal
  • woensdag 25 oktober (19:30 – 21:30 uur) - fysiek
  • woensdag 15 november (19:30 – 21:30 uur) - digitaal
  • dinsdag 19 december (18:30 – 22:00 uur) - fysiek

Deelname aan de cursus is gratis. Er wordt gevraagd om bij alle 4 bijeenkomsten aanwezig te zijn. Neem bij vragen contact op met de griffie van de gemeente Stichtse Vecht via e-mail: griffie@stichtsevecht.nl.