Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Informatieve commissie I, 06 november 2018 19:30:00

Algemene vergader informatie

Locatie: Maarssenzaal - gemeentehuis Boom & Bosch, Markt 13, 3621 AB Breukelen

Datum:
06 nov. 2018, 19:30
Locatie:
Maarssenzaal
Voorzitter:
Bas Verwaaijen
Griffier:
Marijke de Jong; e-mail marijke.de.jong@stichtsevecht.nl; tel.nr. 0346 25 42 73

Agenda

Hoofdvergadering

Maarssenzaal
  • De op de agenda aangegeven aanvangstijden bij de agendapunten zijn richttijden. U wordt verzocht ruim van te voren aanwezig te zijn.
  • De Planetenbaan in Maarssenbroek is een belangrijke locatie om te transformeren tot woongebied om in een substantieel deel van de woningbehoefte binnen de gemeente te voorzien. Al in 2016 heeft de raad de Kansenkaart Planetenbaan vastgesteld waarbij herontwikkeling van de (leegstaande) kantoren het uitgangspunt was. Nu komen de verschillende eigenaren met initiatieven voor transformatie naar wonen, zowel in bestaande gebouwen als door sloop en nieuwbouw. Om te waarborgen dat hier straks een goed en prettig woongebied ontstaat zullen deze initiatieven in samenhang moeten worden bekeken en getoetst. Daarom zijn we met de initiatiefnemers in overleg over de randvoorwaarden en een stedenbouwkundig kader. Door middel van een presentatie wordt de raad geïnformeerd over het proces, het toekomstbeeld van deze nieuwe woonwijk en de keuzes die gemaakt moeten worden.
  • In januari 2018 is het stedenbouwkundig kader voor de herontwikkeling van Bisonspoor vastgesteld. De locatie Bisonspoor 332 maakt hier ook deel van uit. Het stedenbouwkundig kader geeft hier de mogelijkheid voor de realisatie van een gebouw met een bouwhoogte van circa 28 -35 meter. Door de eigenaar van het perceel (Dura Vermeer / KicksDevelopment) is nu een initiatief ingediend voor een toren voor circa 80 appartementen, inpandig parkeren en commerciële ruimtes in de plint. De raad wordt geïnformeerd over dit initiatief.
  • In 2017 heeft het toenmalig college opdracht gegeven om ontwikkelvariant G verder uit te werken / te onderzoeken.
    Ontwikkelvariant G omvat:
    a. nieuwbouw en uitbreiding Aldi;
    b. een 13-tal appartementen boven de nieuwbouw Aldi;
    c. een nieuw parochiehuis met daarboven 6 sociale huurwoningen.
    Middels een presentatie wordt deze ontwikkelvariant toegelicht en tevens wordt ingegaan op het waarom van het afvallen van de overige varianten.
    Op 29 oktober 2018 hebben twee inloopmomenten plaatsgevonden om draagvlak bij omwonenden te peilen.
    De raad wordt geïnformeerd over het resultaat van deze inloopmomenten.

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen