Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Informatieve commissie I, 14 mei 2024 19:30:00

Algemene vergader informatie

Locatie: Koetshuis, Markt 12 3621 AB Breukelen

De agenda wordt 10 dagen voorafgaand aan de vergadering gepubliceerd.

U bent van harte welkom op de publieke tribune. Deze vergadering is ook live te volgen via de videostream op deze pagina. Kijk deze de dag na de vergadering op deze pagina ondertiteld terug.

Datum:
14 mei 2024, 19:30
Locatie:
Koetshuis
Voorzitter:
Ike Roetman
Griffier:
AnneMarie Hiemstra; e-mail annemarie.hiemstra@stichtsevecht.nl; tel.nr. 06 10 32 84 36

Agenda

Hoofdvergadering

Koetshuis
  • De op de agenda aangegeven aanvangsttijden bij de agendapunten zijn richttijden. U wordt verzocht ruim van te voren aanwezig te zijn.

  • In Stichtse Vecht werken we aan de ‘beweging naar voren’, waarbij we dreigende problemen eerder signaleren en zo normaal mogelijk oplossen. Een sterk voorveld is belangrijk om deze ambitie te kunnen realiseren, omdat zij laagdrempelige en lichte ondersteuning biedt. Tegelijkertijd zien we een toenemende druk op zowel het voorveld als gemeentelijke budgetten in het sociaal domein. Daarom heeft het college de bestuursopdracht voorveld vastgesteld.

    In de bestuursopdracht brengen we de huidige situatie van het voorveld in kaart. Daarnaast geven we inzicht in wat er nodig is in het voorveld in relatie tot wet- en regelgeving, ontwikkelingen en zorggebruik. Daarvoor hebben we een aantal scenario’s ontwikkeld.

    Tijdens de informatieve commissie van 14 mei informeren we u over de uitkomsten van de bestuursopdracht voorveld. Het financiële effect hiervan kan betrokken worden bij de behandeling van de Kadernota 2025.

  • Op 23 mei 2023 is de commissie geïnformeerd over de voortgang van het traject over de exploitatie van MFA Safari en de binnensportaccommodaties. Op 15 juni 2023 is in een RIB het besluit van het college toelgelicht om een voorkeur uit te spreken voor een joint venture voor de exploitatie van die accommodaties. Het college besloot deze voorkeursvorm nader te laten uitwerken ten behoeve van finale besluitvorming. Vervolgens bent u in de RIB van 7 september 2023 geïnformeerd over het besluit van het college om te kiezen voor SRO als partner voor bij deze nadere uitwerking.

    De uitwerking van de joint venture vordert gestaag. In deze informatieve commissie worden de commissieleden bijgepraat over een aantal belangrijke aspecten van de joint venture. Daarbij is sprake van een ‘tussenstand’ en geen finaal document. Zodoende wordt in u staat gesteld om naar aanleiding van de presentatie vragen te stellen en desgewenst nog bepaalde aandachtspunten mee te geven.

  • 5 Plannen Park Maarssenbroek

    21:30
    Informeren van de raad

    Toelichting op de aanpak van Park Maarssenbroek door Hilke Floris, de landschapsarchitect. 

     

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen